miercuri, 23 mai 2012

Tocana cu ciolan


Ingrediente :

Un popor mare, necopt, fara miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
O blonda de Plescoi;
Un varf de boc;
O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constitutionala moale si bine fragezita;
Cateva cozi de procurori;
Doua trei sindicate stafidite;

Condimente :

Apa de ploaie;
Praf in ochi;
Gargara macinata;
zeama de baliverne;
Tupeu varsat;



Mod de preparare:

Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea. Apoi fiecare
bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza
bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Se separa apoi
bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti,
copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se
ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun
deoparte intr-un recipient caldut. Din restul se taie 25%, se scoate
vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi,
sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din
cand in cand se stinge cu putina apa de ploaie.

Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe
dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din
celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune
varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura si se lasa la
dospit.

Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se
invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de
procurori, se trag in teapa si se pastreaza la racoare. Din cand in
cand se gusta si se reevalueaza.

Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere. Cel
portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua
trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa
gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu
gargara macinata.

Se aseaza totul peste poporul deja bine distuit si se da la copt. Din
cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine
blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de
baliverne cu tupeul varsat.

Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata. In caz de probleme
digestive sunati la 112.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu